Vuilniswagens spuiten

Vuilniswagens
Vuilniswagens

Vuilniswagens

Het spuiten van vuilniswagens/vuilniswagencomponenten vraagt om een speciale aanpak. Een verkeerd ingericht conserveringsproces kan namelijk leiden tot  slecht geconserveerde componenten én uiteindelijk dus ook tot een eindproduct van lage kwaliteit.

Ontstaanswijze speciaal ingerichte doorvoerspuiterij

In 2010 zijn wij benaderd door een fabrikant die tegen kwaliteitsproblemen aanliep bij het conserveren van vuilniswagencomponenten. Wij denken graag mee en daarom hebben wij de probleemsituatie geanalyseerd en ontwikkelden wij vervolgens de perfecte routing voor het spuiten van vuilniswagencomponenten. In 2011 hebben wij onze speciaal ingerichte doorvoerspuiterij geopend en inmiddels hebben wij in de afgelopen 10 jaar al meer dan 7.500 vuilniswagens gespoten voor deze fabrikant!

Het spuiten van vuilniswagencomponenten

Een zeer belangrijk detail in het conserveringsproces is dat de componenten van de huisvuilwagens, zodra deze de spuiterij binnen komen, inpandig blijven. Alle processen worden dus van A tot Z onder één dak uitgevoerd. Waarom dit per se onder één dak moet worden uitgevoerd? Omdat er anders problemen ontstaan zoals koudebrug (onthechting door vocht) en roestvorming na het stralen en primeren.

De vuilniswagens worden in losse componenten getransporteerd vanaf de leverancier naar onze spuiterij. Wanneer de componenten eenmaal in onze spuiterij zijn, volgen deze een specifiek ontwikkelde routing waardoor de huisvuilwagencomponenten binnen 3 dagen gespoten kunnen worden. Benieuwd naar het gehele proces? Bekijk dan onze bedrijfsvideo hiernaast!

Voordelen ontwikkelde routing

Het conserveringsproces is tot in de puntjes uitgedacht om een zo hoog mogelijke kwaliteit te kunnen leveren aan onze klanten met een korte doorlooptijd, rekening houdend met grote volumen. Doordat het conserveren van componenten vaak midden in het productieproces verweven zit, is het “just-in-time” leveren van componenten vaak een vereiste. Door de specifiek ontwikkelde routing zijn wij in staat om componenten van vuilniswagens te spuiten tegen een concurrerende prijs, volgens een hoge kwaliteitsstandaard én kunnen wij de componenten “just-in-time” leveren.

Het uitbesteden van het spuiten van vuilniswagencomponenten aan een externe partij zoals Gouweleeuw kan dus verbetering van kwaliteit opleveren. Benieuwd naar hoe onze ontwikkelde routing eruit ziet? Of wilt u uw vuilniswagens laten spuiten? Neem dan contact met ons op. We vertellen u graag meer over al onze mogelijkheden!

24/7 Bereikbaar

Neem contact met ons op! +31 (0) 612 843 637

Snelle levering

Veilig en zorgvuldig

24/7 bereikbaar

Full service spuiterij

 • Demontage
  Elke behandeling begint bij het demonteren van de machine. Zowel zware onderdelen als kleine onderdelen, al dan niet voorzien van elektronica of hydrauliek, worden afzonderlijk gedemonteerd.
  Lees meer
 • Reinigen
  Middels verschillende schoonmaaktechnieken in combinatie met specifieke ontvetters wordt elk onderdeel grondig gereinigd.
  Lees meer
 • Reparatie
  In geval van beschadiging of een technische storing schakelen wij voor u een monteur in die uw object reparareert.
  Lees meer
  • Voorbewerking
   Dit proces is één van de meest tijdrovende én belangrijkste processen. Per object wordt in de werkorder specifiek omschreven waar extra aandacht aan moet worden besteed.
   Lees meer
 • Stralen
  Stralen is een bijzonder effectieve manier om roest te verwijderen. Wij stralen met behulp van een straalrobot die het zware straalwerk lichter maakt.
  Lees meer
 • Schooperen
  Schooperen, ook wel metalliseren, vlamspuiten, vlamboogspuiten of zinkspuiten genaamd, is het aanbrengen van een zink- aluminiumlaag op staal.
  Lees meer
 • Coaten
  Direct na het stralen wordt er een 2 laags epoxyprimer aangebracht waardoor er een goede bescherming tegen roestvorming wordt gegarandeerd.
  Lees meer
 • Spuiten
  Het belangrijkste onderdeel van het conserveren van uw materieel is het aanbrengen van de verschillende verf- en laksystemen.
  Lees meer
 • Montage
  Als het object gespoten is komt deze terug op onze montage afdeling. Aan dit proces wordt veel aandacht besteed.
  Lees meer
 • Belettering
  Door een omvangrijke ervaring op het gebied van belettering wordt elk object voorzien van de gewenste bedrijfsuitstraling.
  Lees meer
 • Finishing Touch
  Uw machine staat klaar om weer terug gebracht te worden naar u. Maar eerst nog even de finishing touch:
  Lees meer