Kranen spuiten boven 300 ton

Kranen
Kranen

Kranen

Spuiterij Gouweleeuw is expert op het gebied van spuiten verticaal transport. Zo spuiten wij onder andere: mobiele kranen, rupskranen, torenkranen en bijbehorende giekdelen.

Kranen spuiten is een vak apart en als ervaren kraanspuiter snappen wij dat! Doordat de basismachine en de uitrusting van elkaar gescheiden worden tijdens het demontageproces en pas na het spuitproces weer samen komen, zijn wij in staat om machines af te leveren die voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden. Ons pand is volledig aangepast op het spuiten van groot en zwaar materieel zoals kranen. Zo hebben wij een speciale mast-hal van 35 meter, waar mastdelen uitgeschoven kunnen worden. Zo kunnen wij kranen dus volledig spuiten.

Het spuiten van een kraan duurt bij ons gemiddeld 12 werkdagen. Doordat alle processen bij ons binnenspands plaats vinden en we de beschikking hebben over eigen transportmiddelen (uitgerust voor onder meer zeer zwaar transport), kunnen we een efficiënte procesdoorloop realiseren voor al ons spuitwerk.

Buiten de Nederlandse kraanimporteurs, dealers en vele eindgebruikers behoren tot onze klantenkring onder meer de kraanfabrikanten Liebherr, Tadano, Sany, Manitowoc, Spierings en Kobelco. Voor deze opdrachtgevers spuiten wij mobiele- en rupskranen in allerlei formaten die over de hele wereld worden uitgeleverd.  

Grote kranen spuiten

Bij ons bent u aan het juiste adres voor het laten spuiten van grote mobiele kranen met een hefvermogen boven de 300 ton. Als specialist hebben wij meer dan 30 jaar ervaring in het spuiten van deze grote machines. Wij werken met kwalitatief hoogwaardige materialen en technieken om uw kranen de juiste bescherming te bieden tegen de zware omstandigheden waarin ze gebruikt worden. 

Hieronder vindt u een aantal mobiele kranen met een hefvermogen boven de 300 ton die wij in onze spuiterij hebben gespoten:

Grote kranen spuiten
Grote kranen spuiten
Terex Demag TC 2800-1
Terex Demag TC 2800-1

Terex Demag TC 2800-1

De Terex Demag TC 2800-1 van Global Crane Services is het grootste restauratieproject dat we tot nu toe bij Gouweleeuw hebben voltooid. Door de werkzaamheden aan de Noorse kust was er aan de kraan veel roest ontstaan. De kraan werd vanuit Noorwegen naar Rotterdam verscheept en werd vervolgens in opdracht van Gouweleeuw opgehaald met ruim 30 vrachtwagens. 

In totaal is er meer dan 2.000 manuren aan de kraan gewerkt om hem volledig te restaureren. Daarnaast is er tussen de 1.500 en 2.000 liter verf gebruikt om de kraan weer een gloednieuw uiterlijk te geven. In de video delen we het proces en het eindresultaat van de restauratie van de Terex Demag TC 2800-1.

Liebherr LTM 1750-9 Boekestijn

Het spuiten van deze grote mobiele kraan bewijst ook dat geen project voor ons te groot of te zwaar is! Deze Liebherr LTM 1750-9 hebben we in de bedrijfskleuren van Kraanverhuur Boekestijn gespoten. In de video delen we het werkproces en het eindresultaat van het spuitwerk aan deze kraan.

 
Liebherr LTM 1750-9 Boekestijn
Liebherr LTM 1750-9 Boekestijn
Metallic kranen spuiten
Metallic kranen spuiten

Metallic kranen spuiten

Het spuiten van metallic kleuren op een kraan vraagt om een ander voorbewerkings- en spuitproces vergeleken met het spuiten van een ‘normale’/non-metallic kleur. Voorbewerking metallic lak Voor het spuiten van een metallic lak  wordt er tijdens de voorbewerking met een fijne korrelgrofte geschuurd. Het schuren moet daarnaast ook zorgvuldiger gebeuren, wat meer tijd in beslag neemt. Wanneer er met een te grove korrel wordt geschuurd, kunnen schuurkrassen zichtbaar blijven door de metallic lak heen. Metallic lak spuiten Het spuiten van metallic lakken vraagt om uiterste aandacht. Het is van groot belang dat de metaaldeeltjes die in de lak verwerkt zijn de goede richting op vallen. Gebeurt dit niet, dan zal er kleurverschil te zien zijn. Omdat kranen worden gespoten in onderdelen, moeten alle metaaldeeltjes van de verschillende onderdelen dezelfde kant opvallen. Dit kleurverschil is het snelst te zien bij het spuiten van een zilver metallic lak. Ook luchtdrukverschil tijdens het spuiten kan resulteren in kleurverschillen. Spuiten met een halve bar meer of minder kan er namelijk voor zorgen dat de metaaldeeltjes onder een andere hoek gaan liggen, wat een heel ander resultaat oplevert qua kleur.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het spuiten van grote mobiele kranen

Bent u geïnteresseerd in het laten spuiten van grote mobiele kranen met een hefvermogen boven de 300 ton? Via deze pagina kunt u eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het spuiten van grote mobiele kranen
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het spuiten van grote mobiele kranen
24/7 Bereikbaar

Neem contact met ons op! +31 (0) 612 843 637

Snelle levering

Veilig en zorgvuldig

24/7 bereikbaar

Full service spuiterij

 • Demontage
  Elke behandeling begint bij het demonteren van de machine. Zowel zware onderdelen als kleine onderdelen, al dan niet voorzien van elektronica of hydrauliek, worden afzonderlijk gedemonteerd.
  Lees meer
 • Reinigen
  Middels verschillende schoonmaaktechnieken in combinatie met specifieke ontvetters wordt elk onderdeel grondig gereinigd.
  Lees meer
 • Reparatie
  In geval van beschadiging of een technische storing schakelen wij voor u een monteur in die uw object reparareert.
  Lees meer
  • Voorbewerking
   Dit proces is één van de meest tijdrovende én belangrijkste processen. Per object wordt in de werkorder specifiek omschreven waar extra aandacht aan moet worden besteed.
   Lees meer
 • Stralen
  Stralen is een bijzonder effectieve manier om roest te verwijderen. Wij stralen met behulp van een straalrobot die het zware straalwerk lichter maakt.
  Lees meer
 • Schooperen
  Schooperen, ook wel metalliseren, vlamspuiten, vlamboogspuiten of zinkspuiten genaamd, is het aanbrengen van een zink- aluminiumlaag op staal.
  Lees meer
 • Coaten
  Direct na het stralen wordt er een 2 laags epoxyprimer aangebracht waardoor er een goede bescherming tegen roestvorming wordt gegarandeerd.
  Lees meer
 • Spuiten
  Het belangrijkste onderdeel van het conserveren van uw materieel is het aanbrengen van de verschillende verf- en laksystemen.
  Lees meer
 • Montage
  Als het object gespoten is komt deze terug op onze montage afdeling. Aan dit proces wordt veel aandacht besteed.
  Lees meer
 • Belettering
  Door een omvangrijke ervaring op het gebied van belettering wordt elk object voorzien van de gewenste bedrijfsuitstraling.
  Lees meer
 • Finishing Touch
  Uw machine staat klaar om weer terug gebracht te worden naar u. Maar eerst nog even de finishing touch:
  Lees meer