Kranen spuiten

Kranen
Kranen

Kranen

Spuiterij Gouweleeuw is expert op het gebied van spuiten verticaal transport. Zo spuiten wij onder andere: mobiele kranen, rupskranen, torenkranen en bijbehorende giekdelen.

Kranen spuiten is een vak apart en als ervaren kraanspuiter snappen wij dat! Doordat de basismachine en de uitrusting van elkaar gescheiden worden tijdens het demontageproces en pas na het spuitproces weer samen komen, zijn wij in staat om machines af te leveren die voldoen aan hoge kwaliteitsstandaarden. Ons pand is volledig aangepast op het spuiten van groot en zwaar materieel zoals kranen. Zo hebben wij een speciale mast-hal van 35 meter, waar mastdelen uitgeschoven kunnen worden. Zo kunnen wij kranen dus volledig spuiten.

Het spuiten van een kraan duurt bij ons gemiddeld 12 werkdagen. Doordat alle processen bij ons binnenspands plaats vinden en we de beschikking hebben over eigen transportmiddelen (uitgerust voor onder meer zeer zwaar transport), kunnen we een efficiënte procesdoorloop realiseren voor al ons spuitwerk.

Buiten de Nederlandse kraanimporteurs, dealers en vele eindgebruikers behoren tot onze klantenkring onder meer de kraanfabrikanten Liebherr, Tadano, Sany, Manitowoc, Spierings en Kobelco. Voor deze opdrachtgevers spuiten wij mobiele- en rupskranen in allerlei formaten die over de hele wereld worden uitgeleverd.  

Grote kranen spuiten

Geen klus is ons te groot! Dankzij de verbouwingen van het afgelopen jaar kunnen wij de grootste kranen in ons pand spuiten. Met behulp van 2 bovenloopkranen (die een hijs van 50 ton kunnen verrichten) en onze heftruckvloot (uitgerust voor zeer zwaar transport) zijn wij in staat om kranen boven de 1000 ton te spuiten. Voor onze klant Wind1000 hebben wij een Liebherr LG1750 gespoten. De machine was blootgesteld aan zware weersomstandigheden, met roest als gevolg. Het gehele renovatieproject vond plaats in slechts 20 werkdagen voor een machine bestaande uit o.a.:

 • Basismachine van 96 ton
 • >200 meter gieksecties
 • 20 stuks ballast (totaal gewicht >245 ton)
 • En andere bijbehorende componenten
Grote kranen spuiten
Grote kranen spuiten
Metallic kranen spuiten
Metallic kranen spuiten

Metallic kranen spuiten

Het spuiten van metallic kleuren op een kraan vraagt om een ander voorbewerkings- en spuitproces vergeleken met het spuiten van een ‘normale’/non-metallic kleur. Voorbewerking metallic lak Voor het spuiten van een metallic lak  wordt er tijdens de voorbewerking met een fijne korrelgrofte geschuurd. Het schuren moet daarnaast ook zorgvuldiger gebeuren, wat meer tijd in beslag neemt. Wanneer er met een te grove korrel wordt geschuurd, kunnen schuurkrassen zichtbaar blijven door de metallic lak heen. Metallic lak spuiten Het spuiten van metallic lakken vraagt om uiterste aandacht. Het is van groot belang dat de metaaldeeltjes die in de lak verwerkt zijn de goede richting op vallen. Gebeurt dit niet, dan zal er kleurverschil te zien zijn. Omdat kranen worden gespoten in onderdelen, moeten alle metaaldeeltjes van de verschillende onderdelen dezelfde kant opvallen. Dit kleurverschil is het snelst te zien bij het spuiten van een zilver metallic lak. Ook luchtdrukverschil tijdens het spuiten kan resulteren in kleurverschillen. Spuiten met een halve bar meer of minder kan er namelijk voor zorgen dat de metaaldeeltjes onder een andere hoek gaan liggen, wat een heel ander resultaat oplevert qua kleur.

Kranen overspuiten

In opdracht van Spierings Mobiele Kranen (Oss) hebben we een Spierings SK2400-AT7 overgespoten voor hun opdrachtgever Jinert, gevestigd in Zweden. Spierings heeft de kraan met bijbehorende onderdelen bij ons afgeleverd, waarna wij de machine en componenten hebben gespoten volgens de hoge kwaliteitsnormen van Spierings en Jinert. Na het spuiten is de kraan weer teruggebracht naar Spierings, die vervolgens de kraan weer heeft opgebouwd voor transport naar Zweden.

 
Kranen overspuiten
Kranen overspuiten
24/7 Bereikbaar

Neem contact met ons op! +31 (0) 612 843 637

Snelle levering

Veilig en zorgvuldig

24/7 bereikbaar

Full service spuiterij

 • Demontage
  Elke behandeling begint bij het demonteren van de machine. Zowel zware onderdelen als kleine onderdelen, al dan niet voorzien van elektronica of hydrauliek, worden afzonderlijk gedemonteerd.
  Lees meer
 • Reinigen
  Middels verschillende schoonmaaktechnieken in combinatie met specifieke ontvetters wordt elk onderdeel grondig gereinigd.
  Lees meer
 • Reparatie
  In geval van beschadiging of een technische storing schakelen wij voor u een monteur in die uw object reparareert.
  Lees meer
  • Voorbewerking
   Dit proces is één van de meest tijdrovende én belangrijkste processen. Per object wordt in de werkorder specifiek omschreven waar extra aandacht aan moet worden besteed.
   Lees meer
 • Stralen
  Stralen is een bijzonder effectieve manier om roest te verwijderen. Wij stralen met behulp van een straalrobot die het zware straalwerk lichter maakt.
  Lees meer
 • Schooperen
  Schooperen, ook wel metalliseren, vlamspuiten, vlamboogspuiten of zinkspuiten genaamd, is het aanbrengen van een zink- aluminiumlaag op staal.
  Lees meer
 • Coaten
  Direct na het stralen wordt er een 2 laags epoxyprimer aangebracht waardoor er een goede bescherming tegen roestvorming wordt gegarandeerd.
  Lees meer
 • Spuiten
  Het belangrijkste onderdeel van het conserveren van uw materieel is het aanbrengen van de verschillende verf- en laksystemen.
  Lees meer
 • Montage
  Als het object gespoten is komt deze terug op onze montage afdeling. Aan dit proces wordt veel aandacht besteed.
  Lees meer
 • Belettering
  Door een omvangrijke ervaring op het gebied van belettering wordt elk object voorzien van de gewenste bedrijfsuitstraling.
  Lees meer
 • Finishing Touch
  Uw machine staat klaar om weer terug gebracht te worden naar u. Maar eerst nog even de finishing touch:
  Lees meer