Graafmachines spuiten

Graafmachines
Graafmachines

Graafmachines

Graafmachines spuiten, we doen het al sinds jaar en dag. Naast het spuiten van graafmachines behandelen wij in onze spuiterij ook ander materieel dat ingezet wordt in de Grond,- Weg,- en Waterbouw, zoals bulldozers en shovels. Doordat deze machines worden blootgesteld aan zware belasting door gebruik en (weers)omstandigheden, kan er schade of roestvorming ontstaan. In dat geval kan de machine behandeld worden met laksystemen voorzien van conserveringsnormen van C2 tot en met C5. Ook voor het aanpassen of opfrissen van bedrijfskleuren van graafmachines, kunt u bij ons uw graafmachine laten spuiten.

Werkproces graafmachines spuiten

Voor het spuiten van een graafmachine wordt deze allereerst gedemonteerd. Hierbij worden onderdelen die niet meegespoten worden, zoals ramen, lampen, rubbers, etc., verwijdert en in één van de voorraadkamers gelegd. Na het demonteren wordt de graafmachine gereinigd op onze wasplaats. Vervolgens wordt de machine naar de Voorbewerking gebracht. Hier wordt de oude laklaag met schuurmachines verwijderd en worden de niet te spuiten onderdelen afgeplakt met tape, papier of folie. In geval van roestvorming maken we gebruik van de naaldhamer. Deze hamer slaat het roest van metaal af en laat een effen oppervlak achter.

Na het voorbewerkingsproces kunnen we de graafmachine spuiten. Voordat we beginnen met het spuiten van de graafmachine in de bedrijfskleuren wordt er eerst een (epoxy)primer aangebracht. Deze primer zorgt ervoor dat de ondergrond de verf niet opzuigt en daarnaast zorgt de primer er ook voor dat er geen vuildeeltjes de afwerklaag doordringen. Epoxyprimers zijn transparante primers die een zeer hoog hechtend vermogen hebben. Na de primer kan vervolgens de coating worden aangebracht. Met behulp van onze mengcomputer kunnen we uw graafmachine spuiten in elke kleur. Ook het spuiten van metallic lak is bij ons mogelijk. Onze laksystemen zijn van hoge kwaliteit en worden geleverd door onze verfleverancier AkzoNobel. Na het spuiten van de graafmachine kan er naar wens nog bestickering worden aangebracht als finishing touch.

Onderhoud laksystemen

Na het spuiten van de graafmachine is het belangrijk om de laksystemen een goede regelmatige reiniging te geven. Dit voorkomt dat de beschermende laklaag wordt aangetast en daarnaast voorkomt het vroegtijdige corrosie. Op deze pagina kunt u onze richtlijnen voor het reinigen van laklagen op machines nog eens doorlezen.

Klantenkring

Behalve eindgebruikers, behoren importeurs als SMT Emmeloord, (leverancier van Volvo en Sennebogen) en Pon (leverancier van Caterpillar) tot de klantenkring waarvoor wij graafmachines spuiten.

Interesse om uw graafmachine te laten spuiten? Wij spuiten uw graafmachine volgens de hoogste kwaliteitseisen en garanderen levering binnen 10 werkdagen. Via deze pagina kunt u contact met ons opnemen.

24/7 Bereikbaar

Neem contact met ons op! +31 (0) 612 843 637

Snelle levering

Veilig en zorgvuldig

24/7 bereikbaar

Full service spuiterij

 • Demontage
  Elke behandeling begint bij het demonteren van de machine. Zowel zware onderdelen als kleine onderdelen, al dan niet voorzien van elektronica of hydrauliek, worden afzonderlijk gedemonteerd.
  Lees meer
 • Reinigen
  Middels verschillende schoonmaaktechnieken in combinatie met specifieke ontvetters wordt elk onderdeel grondig gereinigd.
  Lees meer
 • Reparatie
  In geval van beschadiging of een technische storing schakelen wij voor u een monteur in die uw object reparareert.
  Lees meer
  • Voorbewerking
   Dit proces is één van de meest tijdrovende én belangrijkste processen. Per object wordt in de werkorder specifiek omschreven waar extra aandacht aan moet worden besteed.
   Lees meer
 • Stralen
  Stralen is een bijzonder effectieve manier om roest te verwijderen. Wij stralen met behulp van een straalrobot die het zware straalwerk lichter maakt.
  Lees meer
 • Schooperen
  Schooperen, ook wel metalliseren, vlamspuiten, vlamboogspuiten of zinkspuiten genaamd, is het aanbrengen van een zink- aluminiumlaag op staal.
  Lees meer
 • Coaten
  Direct na het stralen wordt er een 2 laags epoxyprimer aangebracht waardoor er een goede bescherming tegen roestvorming wordt gegarandeerd.
  Lees meer
 • Spuiten
  Het belangrijkste onderdeel van het conserveren van uw materieel is het aanbrengen van de verschillende verf- en laksystemen.
  Lees meer
 • Montage
  Als het object gespoten is komt deze terug op onze montage afdeling. Aan dit proces wordt veel aandacht besteed.
  Lees meer
 • Belettering
  Door een omvangrijke ervaring op het gebied van belettering wordt elk object voorzien van de gewenste bedrijfsuitstraling.
  Lees meer
 • Finishing Touch
  Uw machine staat klaar om weer terug gebracht te worden naar u. Maar eerst nog even de finishing touch:
  Lees meer