Tadano kranen spuiten

Tadano-kranen spuiten
Tadano-kranen spuiten

Tadano-kranen spuiten

Het spuiten van Tadano-kranen is in onze spuiterij een deel van de dagelijkse werkzaamheden. Door de jaren heen zijn er bij ons veel verschillende typen Tadano-kranen gespoten. Op deze pagina vertellen wij u meer over het proces van het spuiten van Tadano-kranen en laten wij u een aantal Tadano-kranen zien die wij in onze spuiterij gespoten hebben. Tadano-kranen kunnen in elke gewenste kleur gespoten worden. Deze kranen spuiten wij in opdracht van Tadano, maar ook voor dealers en eindgebruikers.

 

Grote Tadano-kranen

Tadano AC 7.450

Het spuiten van deze Tadano-kraan was een primeur in onze spuiterij. Deze kraan is de eerste in de Benelux van een nieuwe reeks van Tadano en heeft een hijsvermogen van 450 ton. De Tadano-kraan is gespoten in de bedrijfskleuren van Gheysens.

Grote Tadano-kranen
Grote Tadano-kranen

Tadano ATF 200G-5

Tadano-kranen spuiten kan ook in een metallic-kleur. Zo hebben wij deze Tadano ATF 200G-5 in rood metallic gespoten in opdracht van Tadano. De Tadano-kraan is gespoten in de bedrijfskleuren van MOBIL-LYFT I OSKARSHAMN AB in Zweden. Het spuiten van een metallic-kleur op een Tadano-kraan vraagt om een andere voorbewerking en ook om meer aandacht bij het spuiten. De metallic-kleur geeft de Tadano-kraan een extra glanzend effect, wat te zien is in deze video.

Tadano ATF 400G-6

De Tadano-kraan ATF 400G-6 was een heel bijzonder project om te spuiten. Door de markante belijning op het plaatwerk en de mast van de Tadano-kraan had het spuitwerk een prachtig strak en uniek eindresultaat. De Tadano-kraan is gespoten in de bedrijfskleuren van Cunzolo en is absoluut één van de meest bijzondere Tadano-kranen die we tot nu toe in onze spuiterij hebben gespoten.

Vraag vrijblijvend een offerte aan
Vraag vrijblijvend een offerte aan

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Bent u geïnteresseerd in het spuiten van Tadano-kranen door Gouweleeuw? Via deze pagina kunt u vrijblijvend en eenvoudig een offerte aanvragen.

24/7 Bereikbaar

Neem contact met ons op! +31 (0) 612 843 637

Recente projecten

Snelle levering

Veilig en zorgvuldig

24/7 bereikbaar

Werkproces Tadano-kranen spuiten

Demontage:

Eerst wordt de kraan gedeeltelijk gedemonteerd. Bij dit deel van het proces wordt er extra gecontroleerd op roest- en oxidatievorming. Indien er roest- of oxidatieplekken zijn, krijgen deze tijdens het proces de juiste behandeling. Het plaatwerk van de Tadano-kraan wordt apart van de kraan voorbewerkt en gespoten. Dit zorgt voor het beste eindresultaat.

Reinigen:

Na de demontage wordt de Tadano-kraan in onze wasplaats gereinigd. De wasplaats is voorzien van een loopput en een bordes, waardoor de kraan zowel aan de onderkant als aan de bovenkant goed gereinigd kan worden.

Voorbewerking:

Nadat de Tadano-kraan is gereinigd wordt hij geschuurd. De oude laklaag wordt verwijderd en vaste delen van de kraan die niet gespoten mogen worden plakken we af. Indien nodig wordt de roest tijdens deze stap in het werkproces verwijderd.

 

 

 

Spuiten:

Na het voorwerk wordt de kraan in de spuitcabine klaargezet voor een nieuwe spuitlaag. Eerst wordt de Tadano-kraan van een primerlaag voorzien. Vervolgens wordt de kraan met de gewenste lak gespoten.

Montage:

Als de Tadano-kraan gespoten is, gaat hij naar de afdeling Montage. Daar wordt de kraan volledig gemonteerd.

Belettering en finishing touch:

Indien gewenst wordt de Tadano-kraan voorzien van belettering. Hiervoor werken wij al jarenlang samen met Van Essen Van Raay (VEVR). Bij de finishing touch wordt de kraan gecontroleerd door de kwaliteitscontroleur. Hierbij wordt er gecontroleerd of de kraan aan de Gouweleeuw-kwaliteitsstandaard voldoet en of alles naar behoren werkt. Wanneer de kraan helemaal klaar is, wordt hij van onze kwaliteitssticker voorzien.

.