Hoogwerkers spuiten

Hoogwerkers
Hoogwerkers

Hoogwerkers

Wilt u uw nieuwe of gebruikte hoogwerker laten spuiten in uw bedrijfskleuren? Dan bent u bij Spuiterij Gouweleeuw aan het juiste adres. Onze 12 meter hoge spuitcabines, inclusief spuitlift, zijn uitermate geschikt voor het spuiten van hoogwerkers. Zo kunnen wij bijvoorbeeld schaarhoogwerkers op 8 meter hoogte spuiten in de spuitlift. Doordat we op deze hoogte kunnen spuiten, kan het gehele scharenpakket van lak worden voorzien.

Daarnaast kunnen wij ook de mastsecties van een hoogwerker spuiten, dit maakt Gouweleeuw uniek als spuiterij! Vele spuiterijen kunnen geen hoogwerkers spuiten, omdat hier niet de benodigde ruimte en het materieel beschikbaar is. Voor het spuiten van de hoogwerker schuiven wij de mastsecties uit en ondersteunen deze met 4 takels, die bevestigd zijn aan bovenloopkranen. Dit is  essentieel bij het spuiten van een hoogwerker ter voorkoming van het doorbuigen van de mastsecties. Vervolgens kan het werk beginnen!

Werkproces hoogwerkers spuiten

Het spuiten van hoogwerkers neemt bij ons gemiddeld 5 tot 8 werkdagen in beslag. Het werkproces bestaat uit de volgende stappen:

 • Demontage
 • Reiniging
 • Voorbewerking
 • Spuiten
 • Montage
 • Bestickering
 • Finishing touch

Wanneer de hoogwerker op onze locatie staat, wordt deze eerst gedemonteerd. Dit wordt gedaan omdat roest en oxidatie immers beginnen op plekken waar slecht geconserveerd kan worden. Na het demontageproces wordt de hoogwerker gewassen op onze inpandige wasplaats die voorzien is van een loopput. Zo kan zowel de boven- als de onderkant gereinigd worden. Door het gebruik van specifieke ontvetters wordt elk onderdeel grondig gereinigd. Wanneer de hoogwerker van de wasplaats af komt, wordt deze in de werkplaats van de Voorbewerking gezet. Voorbewerking is een tijdrovend, maar zeer belangrijk proces. Hierbij wordt de hoogwerker geschuurd en worden roestplekken verwijderd.

Na de voorbewerking kan de hoogwerker worden gespoten. Door verschillende verf- en laksystemen aan te brengen worden uw machines niet alleen beschermd, maar krijgen ze ook een langere levensduur met betere restwaarden en een professionele uitstraling. Nadat de hoogwerker gespoten is, komt deze weer terug op de montageafdeling. Na de montage wordt er een uitgebreide inspectie uitgevoerd op de werking van de machine. Als finishing touch verzorgen we ook de belettering, zodat de gespoten hoogwerker volledig aan uw wensen voldoet!

Benieuwd hoe we een Bronto Skylift hoogwerker met een werkhoogte van 78 meter in onze spuiterij hebben gespoten? Bekijk dan het filmpje hiernaast!

Expertise en kwaliteit spuitwerk

Hoogwerkers spuiten is een vak apart. Als ervaren en specialistisch spuiter begrijpen wij dat! Al meer dan 30 jaar zijn we gespecialiseerd in het spuiten van hoogwerkers. Onze werknemers zijn stuk voor stuk specialisten in hun vakgebied. Door het gebruik van de modernste productietechnieken zijn we in staat werk te leveren binnen passende kwaliteitsnormen en deadlines. U kunt van ons een perfect eindresultaat verwachten!

Interesse om uw hoogwerker te laten spuiten? Neem dan contact met ons op via deze pagina!

24/7 Bereikbaar

Neem contact met ons op! +31 (0) 612 843 637

Snelle levering

Veilig en zorgvuldig

24/7 bereikbaar

Full service spuiterij

 • Demontage
  Elke behandeling begint bij het demonteren van de machine. Zowel zware onderdelen als kleine onderdelen, al dan niet voorzien van elektronica of hydrauliek, worden afzonderlijk gedemonteerd.
  Lees meer
 • Reinigen
  Middels verschillende schoonmaaktechnieken in combinatie met specifieke ontvetters wordt elk onderdeel grondig gereinigd.
  Lees meer
 • Reparatie
  In geval van beschadiging of een technische storing schakelen wij voor u een monteur in die uw object reparareert.
  Lees meer
  • Voorbewerking
   Dit proces is één van de meest tijdrovende én belangrijkste processen. Per object wordt in de werkorder specifiek omschreven waar extra aandacht aan moet worden besteed.
   Lees meer
 • Stralen
  Stralen is een bijzonder effectieve manier om roest te verwijderen. Wij stralen met behulp van een straalrobot die het zware straalwerk lichter maakt.
  Lees meer
 • Schooperen
  Schooperen, ook wel metalliseren, vlamspuiten, vlamboogspuiten of zinkspuiten genaamd, is het aanbrengen van een zink- aluminiumlaag op staal.
  Lees meer
 • Coaten
  Direct na het stralen wordt er een 2 laags epoxyprimer aangebracht waardoor er een goede bescherming tegen roestvorming wordt gegarandeerd.
  Lees meer
 • Spuiten
  Het belangrijkste onderdeel van het conserveren van uw materieel is het aanbrengen van de verschillende verf- en laksystemen.
  Lees meer
 • Montage
  Als het object gespoten is komt deze terug op onze montage afdeling. Aan dit proces wordt veel aandacht besteed.
  Lees meer
 • Belettering
  Door een omvangrijke ervaring op het gebied van belettering wordt elk object voorzien van de gewenste bedrijfsuitstraling.
  Lees meer
 • Finishing Touch
  Uw machine staat klaar om weer terug gebracht te worden naar u. Maar eerst nog even de finishing touch:
  Lees meer