Spuiterij

Spuiterij
Spuiterij

Spuiterij

Bij Gouweleeuw zijn wij gespecialiseerd in het spuiten van zwaar materieel. Wij spuiten onder andere mobiele kranen met een hefvermogen onder de 300 ton, mobiele kranen met een hefvermogen boven de 300 ton, rupskranen, vrachtwagens, grondverzetmachines, vuilniswagen en ander zwaar materieel. Dagelijks spuiten wij voor fabrikanten zoals Liebherr, Tadano, Sany, Terex, Manitowoc, Spierings, Kobelco en GeesinkNorba. Ook spuiten wij machines voor importeurs, dealers en eindgebruikers in onze spuiterij.

Full-service-spuiterij

Onze spuiterij is volledig ingericht en aangepast op het spuiten van groot en zwaar materieel. We beschikken over meerdere grote spuitcabines en ook over een 35 meter lange masthal waar mastdelen van kranen deel voor deel worden uitgeschoven zodat deze geheel gespoten kunnen worden. 

We bieden in onze spuiterij een complete service aan, bestaande uit:

Demontage

Tijdens deze eerste stap in het proces worden alle demontabele onderdelen van de machine gedemonteerd. Ook wordt er extra gecontroleerd op roest- en oxidatievorming. Het plaatwerk van de machine wordt apart voorbewerkt en gespoten. Dit zorgt voor het beste spuitresultaat.

Reinigen

Na het demonteren van de demontabele onderdelen wordt de machine in onze wasplaats gereinigd. De wasplaats in onze spuiterij is speciaal ingericht met een loopbordes zodat de machine van alle kanten optimaal gereinigd kan worden. Dankzij de loopput kan de machine ook aan de onderkant gereinigd worden.

Voorbewerking

Tijdens dit proces wordt de machine geschuurd. Door middel van het schuren wordt de oude laklaag verwijderd. De onderdelen die niet mogen worden gespoten, worden zorgvuldig afgeplakt. Tijdens de voorbewerking wordt eventuele roest- en oxidatievorming verwijderd van de machine.

 

Full-service-spuiterij
Full-service-spuiterij

Spuiten

Na de voorbewerking is de machine klaar voor de volgende stap in de spuiterij. De machine wordt klaargezet in één van onze vele grote spuitcabines en wordt als eerst voorzien van een primerlaag. Vervolgens wordt de machine in de gewenste laklaag gespoten. Indien gewenst kan de machine ook nog worden voorzien van een blanke laklaag voor een langer behoud van de kleur en een extra glanzend spuitresultaat.

Montage

Zodra de spuitwerkzaamheden zijn afgerond in de spuiterij, gaat de machine naar de afdeling montage. Daar wordt de machine volledig gemonteerd met onder andere ook het gespoten plaatwerk.

Belettering en finishing touch

Eventueel wordt de machine voorzien van belettering wanneer de klant dit wenst. Bij de finishing touch wordt de machine gecontroleerd door de kwaliteitscontroleur. Hierbij wordt gecontroleerd of de machine aan de Gouweleeuw- kwaliteitsstandaard voldoet en of alles naar behoren werkt. Zodra de machine helemaal klaar is, wordt hij van een kwaliteitssticker voorzien.

Gemiddeld is de doorlooptijd van een machine in onze spuiterij zo’n 15 werkdagen. Dit hangt uiteraard af van de grootte van de machine maar ook van de staat van de machine die u wilt laten spuiten. Alle werkprocessen vinden plaats bij onze locatie in Emmeloord. Hierdoor kunnen wij een efficiënte procesdoorloop realiseren voor al ons spuitwerk.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het spuiten van machines

Bent u geïnteresseerd in het laten spuiten van machines? Via deze pagina kunt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het spuiten van machines
Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het spuiten van machines
24/7 Bereikbaar

Neem contact met ons op! +31 (0) 612 843 637

Snelle levering

Veilig en zorgvuldig

24/7 bereikbaar